ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ HAIR EXTENSIONS

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ HAIR EXTENSIONS

Γενικές Οδηγίες

  • Πριν εφαρμόσουμε τα extensions, τα μαλλιά σας πρέπει να είναι καλά λουσμένα, στεγνά και χωρίς να έχετε χρησιμοποιήσει κανένα προϊόν περιποίησης ή φορμαρίσματος, όπως μαλακτική κρέμα, λακ, αφρούς, ζελέ κ.λπ. 
  • Για 24 ώρες από την εφαρμογή απαγορεύεται η χρήση νερού πάνω στο κεφάλι. Λούσιμο, ψέκασμα, ιδρώτας, σάουνα, υγρασία κ.λπ.
  • Λούσιμο από τις ρίζες προς τις άκρες και όχι κυκλικά.
  •  Όχι μασάζ στην ρίζα του μαλλιού.
  • Οι διάφορες τεχνικές εργασίες όπως βαφή, περμανάντ κ.λπ. πρέπει να γίνονται κατά την διάρκεια των services. Σε άλλη περίπτωση οι συνδέσεις πρέπει να απομονώνονται.
  • Στη θάλασσα, στο γυμναστήριο, ή σε διάφορες εκδηλώσεις που μπορεί να μπερδέψουν τα μαλλιά, πρέπει να τα έχετε πιασμένα στο πίσω μέρος με κάποιο κοκαλάκι της επιλογής σας .
  • Υπεύθυνοι για το αποτέλεσμα είναι η Stamper μόνο εάν η περιποίηση και τα services γίνονται από τεχνικούς της εταιρείας μας.


Οδηγίες Συντήρησης

Επιλέγοντας να κάνετε extensions με τη φυσική τρίχα και τη μέθοδο της Stamper, επιλέγετε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας που παράγεται με φροντίδα, κάτω από τις καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές, έτσι ώστε να πραγματοποιήσετε κάθε επιθυμία πάνω στο στυλ των μαλλιών σας. Για να διαρκέσει περισσότερο το σωστό αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις παρακάτω οδηγίες.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να κρατήσετε τα μαλλιά της Stamper σε καλή κατάσταση, είναι η τακτική περιποίηση και φροντίδα τους από τον συνεργάτη της Stamper.
Για τις πρώτες 24 ώρες μην λουστείτε και μην εκτεθείτε σε οποιοδήποτε είδος υγρασίας (λούσιμο, κολύμπι, σάουνα, χαμάμ, ιδρώτας κτλ).
 

  • Έλεγχος-Service

Ένα μήνα μετά την τοποθέτηση, και σε προκαθορισμένο ραντεβού, θα πρέπει να μας επισκεφθείτε για έναν έλεγχο-service των hair extensions. Η επίσκεψή σας αυτή θα είναι χωρίς χρέωση και θα μας δώσει την δυνατότητα να εξετάσουμε τα σημεία συγκόλλησης και την κατάσταση των μαλλιών της Stamper. Παρακαλώ κάντε χρήση αυτού του ραντεβού, γιατί είναι πολύ σημαντικό για την σωστή συντήρηση των Hair Extensions.

  •  Εργασίες Μηνιαίου Service

Καθημερινά ο καθένας από μας χάνει 80 – 100 τρίχες μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια της απώλειας μαλλιών.
Κανονικά, αυτά τα μαλλιά θα έφευγαν με το χτένισμα. Λόγω των ενώσεων των extensions όμως, αυτά τα μαλλιά δεν φεύγουν, παρά μένουν κολλημένα στις ενώσεις. Οι ρίζες αυτών των μαλλιών θα πρέπει να κόβονται / καθαρίζονται κάθε 4 εβδομάδες. Η εργασία αυτή είναι σημαντική και πρέπει να εκτελείται τακτικά. Μόνον έτσι διασφαλίζεται η υγεία των δικών σας μαλλιών και είμαστε σίγουροι ότι η αφαίρεση των extensions θα γίνει με ασφάλεια και ευκολία.

  • Αφαίρεση

Μία φυσιολογική περίοδος κατά την οποία μπορείτε να έχετε τα extensions στα μαλλιά σας είναι περίπου 3 – 5 μήνες για τις μεθόδους με τούφες και έως 2 μήνες για τις μεθόδους με τρέσα. Μετά από το τέλος αυτής της περιόδου, τα extensions θα πρέπει να αφαιρεθούν. Η αφαίρεση γίνεται με προσοχή από τον συνεργάτη μας και μόνο.
Για τις περιπτώσεις που τα μαλλιά είναι λιπαρά, ο χρόνος παραμονής των extensions πάνω στο κεφάλι, είναι απροσδιόριστος.

  • Επανατοποθέτηση

Τούφες: Με την μέθοδο επαναδημιουργίας τούφας και με μία ειδική ένωση, μπορούμε να ξανακατασκευάσουμε τα μαλλιά σε τούφες, και να τα χρησιμοποιήσουμε και πάλι για ακόμα μία περίοδο. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε, είναι ότι οι νέες τούφες θα είναι λιγότερες από τις αρχικές λόγω της φυσιολογικής απώλειας των μαλλιών και μικρότερες σε μήκος περίπου 2cm.
 Η μέθοδος της επαναδημιουργίας τούφας έχει εφαρμογή μόνο εάν η συντήρηση των μαλλιών σας έχει γίνει σωστά και τα μαλλιά είναι σε καλή κατάσταση και όχι μπερδεμένα.

Τρέσες: Στις μεθόδους με τρέσες (πχ ραφτό) η επανατοποθέτηση των ίδιων μαλλιών μπορεί να γίνει για μία η περισσότερες φορές μόνο εάν η συντήρηση των μαλλιών σας έχει γίνει σωστά και τα μαλλιά είναι σε καλή κατάσταση και όχι μπερδεμένα.

 

Καθημερινή Φροντίδα

Παρακάτω θα βρείτε μία σειρά από προτάσεις και συμβουλές για την καθημερινή φροντίδα των μαλλιών της Stamper:

  • Βούρτσισμα

- Ξεχωρίστε καθημερινά τα μαλλιά, τρέσες/τούφες, με τα δάχτυλα σας από την ρίζα προς την άκρη.
- Βουρτσίστε τα μαλλιά σας σχολαστικά κάθε μέρα με την ειδική βούρτσα της Stamper, και πάντοτε κρατώντας με το ένα σας χέρι τα μαλλιά από τη ρίζα.
- Τα μαλλιά που έχουν υποστεί περμανάντ, μετά το βούρτσισμα θα πρέπει να χωρίζονται με τα δάχτυλα.

  • Τα σωστά προϊόντα περιποίησης

Τα extensions δεν εφάπτονται στο δέρμα του κεφαλιού, άρα δεν μπορούν να ενυδατωθούν από τα φυσικά ενυδατικά συστατικά του οργανισμού μας. Τα προϊόντα περιποίησης της Hairdreams, που η Stamper συνιστά σαν τα ενδεδειγμένα για την σωστή φροντίδα των extensions, μπορούν να αντικαταστήσουν αυτά τα φυσικά ενυδατικά συστατικά. Εάν χρησιμοποιούνται τακτικά, τα extensions της Stamper θα διατηρήσουν την φωτεινότητα, ελαστικότητα και απόχρωσή τους.
Ο συνεργάτης μας θα σας ενημερώσει για τον σωστό συνδυασμό αυτών των προϊόντων περιποίησης σύμφωνα με τον τύπο μαλλιών σας και θα σημειώνει κάθε αγορά στην καρτέλα σας. Το παραπάνω υποδηλώνει ότι διατηρείτε το δικαίωμα εγγύησης ποιότητας της Stamper για όλη την περίοδο χρήσης.

  • Λούσιμο

Τα ειδικά σαμπουάν της Hairdreams έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την συχνή χρήση των hair extensions. Είναι διαθέσιμα σε διαφορετικές συνθέσεις σύμφωνα με τον κάθε τύπο μαλλιού.
Χρήση: Πριν το λούσιμο, χτενίστε σχολαστικά τα μαλλιά με την βούρτσα της Stamper. Βρέξτε τα μαλλιά και λούστε τα με κινήσεις από την ρίζα προς τις άκρες. Μην κάνετε μασάζ και μην τρίβετε τα μαλλιά. Στο τέλος ξεβγάλετε καλά από την ρίζα προς τις άκρες. Μετά το λούσιμο ξεχωρίστε τις τούφες/τρέσες και τα σημεία συγκόλλησης με τα δάχτυλα σας.

  • Φροντίδα και Περιποίηση

Μετά το λούσιμο να χρησιμοποιείτε πάντα το Hairdreams Regeneration Treatment. Δίνει στα μαλλιά τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά για την φροντίδα τους, δυναμώνει την επιφάνεια της τρίχας, αυξάνει την ελαστικότητα και βοηθάει την επαναφορά της τρίχας στα φυσιολογικά επίπεδα.
Χρήση: Απλώστε το Hairdreams-Regeneration προσεκτικά στα μαλλιά, με κατεύθυνση από την ρίζα προς τις άκρες, αποφεύγοντας την ρίζα και τις ενώσεις των extensions. Μην κάνετε μασάζ και μην τρίβετε κατά την διάρκεια της θεραπείας. Αφήστε το να δράσει στα μαλλιά από 5 έως και 20 λεπτά αν το θεωρήσετε απαραίτητο. Ξεβγάλτε καλά.

  • Φροντίδα για εντυπωσιακή λάμψη

Το Hairdreams pH & Shine Spray είναι ένα ειδικό σπρέι που φροντίζει τα μαλλιά δίνοντας ευεργετική υγρασία, εξισορροπώντας το pH της τρίχας και αναδεικνύοντας την λάμψη της. Τα μαλλιά σας γίνονται πιο δυνατά και μεταξένια.
Χρήση: Μετά το τελευταίο ξέβγαλμα ψεκάστε τα βρεγμένα μαλλιά με pH & Shine Spray και χτενίστε τα. Δεν ξεβγάζεται.

  • Απόδοση υψηλής περιποίησης για το μήκος της τρίχας και τις άκρες

Ειδικά τα μακριά μαλλιά, χρειάζονται πρόσθετη περιποίηση κατά μήκος και στις άκρες τους. Εάν δεν υπάρχει αρκετή φροντίδα, τα μαλλιά δείχνουν ξηρά και οι άκρες αγριεύουν. Ιδανικό προϊόν για την περιποίηση τους είναι το υψηλής ποιότητας Hairdreams-Fluid. Φροντίζει τα ξηρά μαλλιά σε όλο το μήκος τους και βοηθάει στο να αποφεύγεται η δημιουργία ψαλίδας.
Χρήση: Ρίξτε λίγες σταγόνες Hairdreams Fluid στις παλάμες σας και απλώστε πρώτα στις άκρες των μαλλιών και μετά κατά μήκος αυτών, όχι στην ρίζα και τις ενώσεις των extensions. Χτενίστε σχολαστικά. Δεν ξεβγάζεται.

  • Στέγνωμα

Μετά το λούσιμο ταμπονάρετε τα μαλλιά με μία πετσέτα χωρίς να τα τρίβετε και χωρίστε με τα δαχτυλά σας τις ενώσεις των extensions. Μετά μπορείτε να προχωρήσετε σε στέγνωμα με πιστολάκι. Το στέγνωμα πρέπει να γίνεται από απόσταση περίπου 15cm από τα μαλλιά και σε μέτρια θερμοκρασία. Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να καταστρέψει ή να ξηράνει τα extensions.

  • Βαφή, Ανταύγειες και Περμανάντ

Η χημική επεξεργασία όπως βαφή ή ανταύγειες μπορεί να προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στη δομή και την επιφάνεια των μαλλιών με αποτέλεσμα να καταστραφούν. Για το καλό των μαλλιών σας, αυτές οι τεχνικές εργασίες θα πρέπει να γίνονται μόνο σε εξιδικευμένο κομμωτήριο ή συνεργάτη της Stamper. Μπορεί να χρησημοποιηθεί μόνο ελαφρύ οξυζενέ, όμως πρέπει να αποφευχθεί η επαφή με τις ενώσεις των extensions . Περμανάντ και ντεκαπάζ δεν επιτρέπονται.
Τα διάφορα χημικά που χρησημοποιούνται στις τεχνικές εργασίες, (βαφή, περμανάντ, ντεκαπάζ κ.λπ.), μειώνουν την παραμονή των extensions στο κεφάλι, με αποτέλεσμα οι οδηγίες που αναφέρονται παραπάνω ("Αφαίρεση" και "Επανοτοποθέτηση") να μην ισχύουν στην περίπτωση αυτή.

  • Στη θάλασσα ή την πισίνα

Η προστασία των extensions στις περιπτώσεις αυτές εξασφαλίζεται με τη χρήση των προϊόντων Anti Tap Spray ή Hairdreams Fluid πριν από το κολύμπι, σε συνδυασμό με το πιάσιμο των μαλλιών σε μια χαλαρή αλογοουρά. Μετά το κολύμπι αφήστε τα κάτω/ξεπιάστε τα, χωρίστε τα με τα δάχτυλα σας τις ενώσεις και στεγνώστε τα σημεία συγκόλλησης με μία πετσέτα με απαλές κινήσεις.
 Πιάστε τα μαλλιά σας πίσω σε μία ελαφριά αλογοουρά όταν ξαπλώνετε ή όταν εκτείθεστε σε δυνατό αέρα.

 

Η εγγύηση της Stamper

Η Stamper εγγυάται την άριστη ποιότητα των μαλλιών σας κατά τη διάρκεια της περιόδου που χρησιμοποιούνται. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εφαρμογή του μηνιαίου ελέγχου και όλων των προτεινόμενων συμβουλών, καθώς και η συχνή χρήση όλων των προϊόντων περιποίησης. Επίσης απαραίτητη είναι η απόδειξη ότι όλα τα ανωτέρω έχουν γίνει στον αντιπρόσωπο της Stamper. Η απόδειξη αυτή επιβεβαιώνεται από τον συνεργάτη της Stamper στην καρτέλα σας.