ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΕΡΟΥΚΑΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΕΡΟΥΚΑΣ

Τοποθέτηση Περούκας
Τρία είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξετε για να είστε σίγουροι ότι έχετε φορέσει σωστά την περούκα σας:

  • Μέτωπο: Στο μπροστινό μέρος η περούκα πρέπει να ξεκινάει από το σημείο που «ξεκινούν» τα δικά σας μαλλιά. Πιο μπροστά δεν ενδείκνυται, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα αλλοιώνει τη φυσιογνωμία σας. Αν την τοποθετήσετε πιο πίσω, θα χάσει τη σταθερότητά της, δεδομένου ότι η περούκα εφαρμόζει περιμετρικά. Εάν έχετε δικά σας μαλλιά και θέλετε να φαίνονται, ζητήστε από τους εξειδικευμένους συμβούλους της Stamper να σας υποδείξουν τον κατάλληλο τρόπο στήριξης.
  • Φαβορίτες: Τοποθετείστε την έτσι ώστε τα πλαϊνά της περούκας (φαβορίτες) να είναι στην ίδια θέση αντικριστά. Εάν υπάρχουν μπανέλες φροντίστε να έχουν ελαφρά κλίση προς τα μέσα. Τα αυτιά σας πρέπει να μείνουν εκτός περούκας.
  • Αυχένας: Το πίσω μέρος πρέπει να είναι πολύ καλά τραβηγμένο προς τα κάτω και τα λάστιχα στη θέση τους. Εάν υπάρχουν μπανέλες, φροντίστε να έχουν ελαφρά κλίση προς τα μέσα.

Μην ξεχνάτε ότι η σωστή κίνηση για να φορέσετε την περούκα σας είναι από μπροστά προς τα πίσω (από μέτωπο προς αυχένα).

Πριν φορέσετε την περούκα, στην περίπτωση που δεν υπάρχουν μαλλιά,  πρέπει να καθαρίσετε το κεφάλι σας με βαμβάκι εμποτισμένο σε ελαφριά λοσιόν (χωρίς οινόπνευμα) για να αφαιρέσετε ίχνη ιδρώτα, σκόνη κ.λπ. Εάν υπάρχουν δικά σας μαλλιά, ρωτήστε μας πώς μπορείτε να τα αξιοποιήσετε για καλύτερο αποτέλεσμα.

Εφαρμογή Περούκας
Η εφαρμογή της περούκας γίνεται περιμετρικά, γι’ αυτό πρέπει να προσέχετε τα λάστιχα στο πίσω μέρος να εφαρμόζουν στο σωστό σημείο. Και τα δύο πρέπει να είναι πιασμένα με τα κλιπς πάνω στις θηλιές σε ίσες αποστάσεις. Το σωστό σημείο είναι εκείνο στο οποίο δεν αισθάνεστε πίεση στο κεφάλι σας αλλά ούτε πολύ χαλαρή την περούκα. To απαραίτητο χρονικό διάστημα προσαρμογής είναι περίπου δύο εβδομάδες. Εάν με τη συχνή χρήση τα λάστιχα της περούκας χαλαρώσουν, ρωτήστε μας τι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, διαφορετικά μπορείτε να φέρετε την περούκα σας σε ένα από τα καταστήματά μας για να τα σφίξουμε ή να τα αλλάξουμε. Όταν λούζετε την περούκα ή την έχετε πάνω στη βάση - κεφάλι, θα πρέπει να έχετε αποσυνδέσει τα κλιπς.

Για ειδικές περιπτώσεις για τις οποίες χρειάζεστε επιπλέον στήριξη (π.χ. δυνατός αέρας, κολύμπι κ.λπ.), εάν έχετε δικά σας μαλλιά, ζητήσετε μας να σας προμηθεύσουμε με τα ειδικά κλιπς, και εάν το κεφάλι σας είναι γυμνό, την ειδική κόλλα ή ταινία.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πάντα κάνουμε την εφαρμογή της περούκας σύμφωνα με τα ήδη υπάρχοντα μαλλιά. Σε περίπτωση οποιασδήποτε διαφοροποίησης, θα πρέπει να επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματά της Stamper για μία εκ νέου εφαρμογή.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου η περούκα πρέπει να αφαιρείται και να τοποθετείται σε ειδικό κεφάλι ή stand, που μπορείτε να προμηθευτείτε από τη συλλογή αξεσουάρ της Stamper.
Το λούσιμο και το χτένισμα θεωρούνται απαραίτητα και σύμφωνα με τις οδηγίες που σας δόθηκαν από τους εξειδικευμένους συμβούλους της Stamper.

Η διάρκεια ζωής της περούκας δεν είναι συγκεκριμένη και καθορίζεται από τη συντήρηση, το περιβάλλον, τις τεχνικές εργασίες και τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Ο ιδρώτας, επίσης, όταν μένει πάνω στην περούκα και δεν καθαρίζεται συχνά, προξενεί μεγάλη βλάβη στη βάση και σημαντική απώλεια μαλλιών.

Εάν υπάρξει απώλεια μαλλιών από την περούκα, μπορούν να αντικατασταθούν εφόσον το υλικό της βάσης είναι σε άριστη κατάσταση.